Gewijzigde dienstverlening voor het aanvragen van een EU-registratie

De Belastingdienst gaat de exportmarkt voor voertuigen strenger controleren. Dit heeft invloed op het aanvragen van een EU-registratie voor uw voertuig. Op deze pagina leest u wat er voor u verandert.

Per 1 maart 2021 gaat de Belastingdienst strenger toezicht houden op de exportmarkt voor motorvoertuigen. Voor de teruggaaf van bpm moet het voertuig worden overgebracht naar het land waar de EU-registratie plaatsvindt, een andere EU-lidstaat of EER-land. Het motorrijtuig moet in dat land zijn geregistreerd.

Daarom past de Belastingdienst het formulier ‘Teruggaaf bpm wegens export van een in Nederland geregistreerd motorrijtuig’ per 1 maart 2021 aan. U geeft in het nieuwe formulier aan naar welk land en op welke datum het motorrijtuig is overgebracht. Is dit niet hetzelfde land als waar het motorrijtuig ook is ingeschreven, dan krijgt u geen teruggaaf.

Deze wijzigingen hebben gevolgen voor het aanvragen voor bijvoorbeeld een duurzame EU registratie in Duitsland. Uw voertuig moet zich namelijk in Duitsland bevinden.

Wat verandert er?

Per 1 maart 2021 kan bijvoorbeeld een Duitse registratie pas worden aangevraagd als uw voertuig naar onze compound in Weeze, Duitsland is gebracht. Is uw voertuig eenmaal in Weeze, pas dan kunnen wij de Duitse registratie in behandeling nemen.

Op het moment dat de aanvraag is goedgekeurd en de Duitse registratie beschikbaar is, krijgt u bericht van ons.

Hoe krijg ik mijn voertuig in Weeze, Duitsland?

Met onze transportservice kunnen wij u dit uit handen nemen. Wij verzorgen het transport van het voertuig en de documenten vanaf uw locatie naar onze compound in Duitsland tegen een scherpe vergoeding. Zo heeft u daar geen omkijken naar. U kunt uw voertuig ook zelf naar Weeze transporteren.

Wat zijn de transportkosten naar Weeze, Duitsland?

Een transport vanuit Nederland naar Weeze, Duitsland kost €85, ongeacht vanaf welke locatie in Nederland het voertuig moet worden opgehaald.

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze wijzigingen, dan kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Center via 088 8930 7001 of via info@vwe.nl.