De online ‘showroom’ geeft vertrouwen

Een heel groot deel van de verkopen vindt nog steeds plaats in een fysieke showroom en de klantenbediening op locatie is bij veel bedrijven dik in orde. Maar hoe bedien je de klanten die steeds meer zaken op afstand – op internet – geregeld willen hebben?

Vertrouwen van klanten krijgen én houden is een must. Ook online. Een auto kan nog zo mooi zijn, maar als het autobedrijf een magere online indruk achterlaat, dan kiest een klant gemakkelijk voor een andere aanbieder. Met een moderne website, een complete voertuigadvertentie op de juiste portalen of het laten zien van uw onderhoudsdiensten, kunt u zich onderscheiden van de concurrentie.

Driekwart van de Europese koper vindt auto online

Een goede online presentatie van uw occasions en uw autobedrijf is essentieel. Onderzoek wijst ook uit bijna driekwart van de Europese autokopers zijn of haar nieuwe auto online vindt. Die conclusie trekt zoekmachinegigant Google, op basis van de resultaten van de Gearshift-studie 2020.

Ook de online showroom verdient aandacht

Naast betrouwbaarheid en vertrouwen moeten de foto’s en video’s van uw occasions dus ook begeerlijk zijn. Veel autobedrijven kunnen hier flink in verbeteren. Zo ontbreken regelmatig beelden van het motorblok, kleine schades of in het oog springende opties en accessoires. Een stofzuiger en een wasbeurt doen vaak al wonderen. Het is belangrijk dat uw occasions er ook goed bijstaan in uw online showroom.

Hoe volledig zijn uw voertuigadvertenties?

VWE Automotive beschikt over een groot aantal bronnen die ervoor zorgen dat iedere autoadvertentie verrijkt wordt met onderscheidende en correcte voertuiginformatie. En dat is nodig online. Voordat klanten u benaderen spitten zij met de geavanceerde zoekfilters van de portalen de advertenties tot op detail uit. Ontbreken de gewenste details? Vaak is er een andere aanbieder die zijn advertentie wel goed op orde heeft.

VWE kan u hierbij verder helpen. Met een eigen website, met het adverteren van uw auto’s op autoportalen of het tonen van uw actuele bedrijfsvoorraad op uw eigen site. Kijk op vwe.nl voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@vwe.nl of via 088 893 7001 .