5 manieren waarop Marktplaats waarde toevoegt aan uw autobedrijf

Op Marktplaats bevinden zich 2,7 miljoen potentiële autokopers per maand. Gebruik Marktplaats om uw auto’s zichtbaar te maken voor dit miljoenenpubliek. De Marktplaats app biedt u daarbij de meeste functies en mogelijkheden. We zetten er vijf voor u op een rij.

Met de Marktplaats app kunt u:

1. Snel advertenties samenstellen en aanpassen via Mijn VWE.
Het is belangrijker dan ooit om een onderscheidend online verlengstuk van uw showroom te hebben. Met Marktplaats geeft u potentiële kopers niet alleen het meest actuele beeld van uw autovoorraad, maar zorgt u dat ze de auto’s ook goed kunnen zien voordat ze contact met u opnemen. Iedere auto kan met 24 foto’s gepresenteerd worden en bij Premium gebruikers zelfs met 99 foto’s. Advertenties aanpassen kan op ieder moment via Mijn VWE.

2. Snel en efficiënt met klanten en leads communiceren in de chatfunctie.
De app maakt het u zo makkelijk mogelijk om snel op klanten te reageren. Het chatvenster op uw smartphone of tablet is groot en overzichtelijk en de berichtgeving is zo in te stellen dat de app een melding stuurt van ieder binnenkomend chatbericht. Door er een herkenbaar geluid bij te kiezen wordt u er aan herinnerd om meteen te reageren. Zo kunt u online een mooie voorsprong boeken op uw concurrenten.

3. Meer over potentiële kopers te weten komen.
Via de app geeft Marktplaats u inzicht in bezoekersgegevens. Deze helpen te beoordelen hoe betrouwbaar of ‘sales ready’ iemand is en de juiste vervolgstappen te nemen. In de chat kunt u vervolgens ook heel makkelijk productgerichte content versturen. Denk aan een relevant onderdeel van uw website, een brochure, of iets anders dat aanzet tot concrete actie. Tot slot kunt u eventuele inruilmogelijkheden ter sprake brengen wanneer u ziet dat de gebruiker niet alleen op zoek is naar een auto, maar er zelf ook een verkoopt.

4. Profiteren van reviews en vraag & aanbod data.
In het profiel van uw autobedrijf zien gebruikers het gemiddelde aantal sterren waarmee u bent beoordeeld. Met een positieve beoordeling zult u onmiddellijk meer aandacht trekken bij inkomende berichten als biedingen, vragen over uw advertenties en alle andere vragen en opmerkingen. De Marktplaats app is ook zo in te stellen dat hij u op de hoogte brengt van prijsveranderingen van de concurrentie, zodat u uw eigen advertenties in Mijn VWE en productfeed daar op kunt aanpassen.

5. Snel inspelen op de actualiteit.
Tot slot nog een grappig voorbeeld van een manier waarop de app u in staat stelt een specifiek type auto razendsnel onder de aandacht te brengen, mocht de actualiteit dit ingeven. Bij mooi weer zijn meer bezoekers namelijk op zoek naar een cabrio, en loont het dus om je voorraad cabrio’s meer aandacht te geven. Het toegenomen volume in leads is niet zo hoog als het volume bezoekers, maar nog wel significant meer dan op een regenachtige dag!

De Marktplaats app is gratis te downloaden in de Google Play Store (voor Android) of Apple App Store (voor iOS) en bovengenoemde functionaliteiten zijn te gebruiken voor iedere Mijn VWE-klant . Vragen? Bel de gratis Ondernemersdesk van Marktplaats via 088 008 26 26 en ze helpen u graag verder. Op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 en 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.