Uw exportvoertuig rijdend het land uit?

 

Alle exportvoertuigen die rijdend Nederland verlaten, hebben een groene kaart nodig: een tijdelijke WA-verzekering! Via VWE regelt u de Groene Kaart snel en eenvoudig.

Omdat de Nederlandse verzekering stopt zodra een voertuig op export wordt gezet, is het belangrijk om een tijdelijke verzekering af te sluiten. De Groene Kaart is een internationaal verzekeringsbewijs – via verzekeraar a.s.r. – en heeft een WA-dekking. De verzekering is 15 dagen geldig. Deze verzekering bieden we aan een zeer betrouwbare verzekeraar.

LET OP: Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke Groene Kaart dient het voertuig via Mijn VWE aangemeld te zijn voor export. Dit doet u in het voertuigdossier via ‘exporteren’ onder het kopje Export & Import. Alleen dan kunnen wij de tijdelijke Groene Kaart verstrekken.

Waar te bestellen?

U kunt uw Groene Kaart bestellen in het voertuigdossier onder het kopje Export & Import. Na het aanmaken van de Groene Kaart, kunt u meteen de Groene Kaart downloaden en printen! Tip: in onze Exportshop kunt u lege Groene Kaarten bestellen waar u de polis op kunt afdrukken. De Groene Kaart is een internationaal geldig verzekeringsbewijs.

Ook via de website (vwe.nl)!

Ook kunt u de lege Groene Kaart online bestellen via onze website.  Heeft u geen export Erkenning Dienstverlening (ED)? Dan kunt u de Groene Kaart alleen via de website bestellen. Ook  kunt u aluminium/kunststof) kentekenplaten, kentekenclips en kentekenstickers bestellen via de VWE Exportshop. Op deze manier kunt u alles in één keer bestellen.